Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је данашња посета Мирослава Лајчака само наставак притисака на даље уступке Србије и безусловну капитулацију.

„Тренутни ефекти по Србију у процесу који воде Лајчак и Ескобар су да наш народ и држава нису добили ништа, већ се ситуација од фебруара драматично погоршала. Даљом применом француско – немачког споразума биће само још горе, јер он не предвиђа ништа добро за Србе“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Од прихватања Споразума којим се де факто признаје независност тзв.’Републике Косово’ угашен је МТС у јужној српској покрајини и десетине Срба су ухапшени и још су у затвору. На основу споразума тзв. ‘Република Косово’ је примљена у Савет Европе, ЗСО какву је предвидео Бриселски споразум је грубо одбачена, а чак ни ЗСО чији је циљ Ескобар јасно означио као неповратну интеграцију севера Косова у косовски уставно-правни систем није оформљена. Иако су српски званичници јавно истицали да неће учествовати у наставку процеса док ЗСО не буде направљена и ухапшени Срби пуштени, они настављају да раде против својих речи и српског интереса даљим учешћем у процесу који је претворен у безусловну капитулацију“ – додао је Михаиловић.