Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС подсећа да је државотворна опозиција још у фебруару затражила оставку председника Србије и расписивање ванредних избора на свим нивоима због прихватања противуставног француско – немачког споразума који де факто значи признање лажне државе Косово.

„Већ више од пола године истичемо да су председник и Влада Србије изгубили легитимитет јер су на изборима добили поверење грађана на обећањима да ће чувати територијални интегритет Србије, док сада раде потпуно супротно. Већина грађана није, нити ће икада бити за прихватањем споразума који де факто значи признање лажне државе Косово, а који су председник и Влада прихватили. Због тога ова Влада мора мандат вратити народу који на изборима треба да одлучи куда даље треба Србија да иде, путем ЕУ уз губитак Косова и Метохије или путем одбране виталних националних интереса“ – изјавио је председник Новог ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Ми се радујемо сваком захтеву за расписивањем избора и на њих смо спремни. Изборима ће се смирити страсти у политичком животу Србије и треба их одржати што пре, али по фер и демократским условима о којима треба хитно отворити дијалог између власти и опозиције“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.