Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС поздравља потписивање споразума „Договор за победу“ једног дела опозиције, којим се отварају врата сарадњи опозиционих странака у борби за фер и демократске изборе.

Подсећамо да је коалиција НАДА још у фебруару месецу заједно са осталим странкама државотворне опозиције, тражила хитно расписивање избора на свим нивоима због прихватања француско- немачког споразума.

Српска коалиција НАДА и њени лидери, др Милош Јовановић и Војислав Михаиловић никада нису нападали остатак опозиције нити ће то радити у наредном периоду. У том смислу, али и у смислу осталих тачака споразума „Договор за победу“ сагласни смо да таква врста техничке сарадње која ће подразумевати контролу праћења изборног процеса и самог изборног дана је и оно што смо и сами истицали у претходном периоду као неминовност за одбрану изборне воље грађана.

Србија се налази у дубокој политичкој и друштвеној кризи, а она се може разрешити једино расписивањем ванредних избора, како парламентарних тако и београдских.