Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева од власти да прогласи тродневну жалост и не ћути, него каже истину народу, колико је српских жртава било у сукобу који се догодио ових дана на северу Косова и који су разлози за то.

„Сукоби на северу Косова су последица фашистичког режима Аљбина Куртија, потпомогнутог НАТО трупама и погрешне политике попуштања западу коју у континуитету, годинама воде званичници Србије. Да није Бриселским споразумом који је потписао Ивица Дачић 2012. године повучена српска полиција са севера Косова, као и правосуђе и друге институције наше државе и да није председник Србије недавно прихватио француско-немачки споразум којим де факто признаје лажну државу ‘Републику Косово’, Срби не би били препуштени сами себи у одбрани својих живота и имовине“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Крајње је време за корениту промену политике Србије, да се јасно определимо према ЕУ и САД, да нам тзв.европски пут није важнији од наше јужне покрајине и нашег народа тамо и да не пристајемо на њихово посредовање у разговорима Београда и Приштине, него једино пристајемо на посредовање УН уз поштовање резолуције 1244 СБ. Политика попуштања према западу је доживела потпуни крах и води полаком, али сигурним нестанку нашег народа са простора одакле смо сви потекли“ – додао је Михаиловић.