Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС је за проширење сарадње са ЕУ, али није за чланство ако је услов признање независности Косова.

„Српска коалиција НАДА се залаже за најбољу могућу сарадњу са ЕУ јер она представља важног партнера за Србију. У том смислу, ми ћемо продубити трговинске, економске, културне, академске и све друге везе са Европском унијом. Питање чланства Србије се, међутим данас не може поставити како због услова који је постављен Србији да призна сецесију своје јужне покрајине Косова и Метохије, што је за нас наравно неприхватљиво, тако и због чињенице да се сама Европска унија неће ширити у догледно време“ – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Треба узети и са запада и истока вредности које су ваљане за нас. У смислу организације државе, итекако имамо шта да пресликамо са запада, али у вреднодносном смислу не, јер ми имамо традицију и породицу коју желимо да негујемо, да деца имају мајку и оца, а не родитеље један и два“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.