Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) је увидом у резултате пописа становништва из 2022. године који су јавно доступни, приметио да на територији града Новог Сада са свим приградским насељима живи 291.339 пунолетних грађана (а са малолетним 368.958), а да према закључку РИК из новембра месеца 2023. има 337.290 бирача, односно скоро 46.000 више него пунолетних грађана.

„Сваким даном се откривају нове изборне преваре СНС, нарочито у Београду и Новом Саду, односно у градовима у којима имају најслабију подршку. Никако није могуће да у бирачком списку Новог Сада буде уписано чак 46000 гласача више него што је пописом становника само годину дана раније утврђено да има пунолетних грађана. Овде се очигледно ради о фантомским гласачима-номадима који су пријављени у овом граду, а у њему нити живе, нити имају икаквог додира са њим“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Одржавање избора у Новом Саду на пролеће, као и у целом Војводини и Београду када се понове, опозиција не сме да дозволи, све док се не прочисти бирачки списак и у њему остану само реални гласачи који немају лажно пребивалиште и који једини и треба да одлучују о томе у каквом граду желе да живе и како да га уређују. Сада је свима јасно како је могуће да врло очигледна већина Новосађана и Београђана не крије незадовољство према власти, а по резултатима тзв.избора СНС добије највише гласова, мада и тада мање од опозиције у збиру. И поред свих малверзација, према званичким резултатима РИК, СНС и СПС су у збиру добиле мање гласова од опозиције у ова два града“ – додао је Михаиловић.