Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је захтев Европске Уније да Србија омогући званичну дипломатску посету тзв. косовског министра полиције Џељаља Свечље Прешевској долини је крајње неприхватљив и ново понижавање Србије.

„У званичну дипломатску посету Србији могу бити добродошли само представници других држава, а не и сецесионистички министар полиције по чијем налогу су косовски Срби премлаћивани и хапшени са најтежим оптужбама. Омогући ли званичну дипломатску посету Прешевској долини озлоглашеном Свећљи, власт у Србији ће на делу показати да не само да признаје лажну државу Републику Косово, већ и да неће имати ништа против њеног ширења на делове Србије већински настањене Албанцима“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Након признавања међународних РКС таблица и укидања српског динара на Косову од фебруара, одмах је од ЕУ стигао нови понижавајући захтев да човек који је управо због српског одбијања РКС таблица слао специјалце да пребијају и хапсе косовске Србе сада буде дипломатски угошћен у Србији као званичник стране државе. Какву поруку шаље Србија на овај начин преосталим Србима на Косову“ – упитао је Михаиловић.