Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава да ниједан узрок који је довео до масовних убистава у Србији прошле године није отклоњен.

„Преко 40 приватних телевизија и десетине таблоида по налогу власти непрестано уносе у јавни живот мржњу и страх. Видели смо да то не може остати без последица по друштво, а ништа није учињено да се такав ужас не понови, осим празних прича и обећања. Као да је већ заборављено шта се догодило, а чак је и суђење окривљених затворено за јавност“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Уместо укидања риалити програма и протеривања мржње из јавног говора које су обећали председник државе и премијерка, добили смо највећи риалити до сада на Пинку, „Информер“ телевизију која шири лажи и мржњу и претресање посланика опозиције пред седницу Скупштине, чиме се шаље порука да је опасност свако ко мисли другачије. У такој створеној атмосфери постоји реална опасност да се понови масовни злочини или да дође до сукоба међу самих грађана“ – истиче Михаиловић.