Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) констатује да није морално дати заклетву на тзв Устав Републике Косово и полагати заклетву у Скупштини Србије на Устав Републике Српске, како је то учинио посланик СНС Горан Ракић, бивши министар у тзв. „Влади Косова“ вође ОВК Рамуша Хардинаја .

„Не може човек који се заклео да ће бранити ‘независност и територијални интегритет Косова’ бити искрен кад полаже заклетву у Скупштини Србије да ће поштовати Устав Србије који не предвиђа постојање Републике Косово. То је могуће једино ако реч бившег председника Српске листе Горана Ракића, а сада посланика СНС не вреди ништа“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Јуче су се сви посланици Српске листе као филијале СНС вратили у тзв.Скупштину Косова, као да су сви захтеви Срба испуњени и сада не постоје препреке да је више бојкотују. Она вест је прошла потпуно неопажено јер се крије од српске јавности. Људи који су били чланови Влада Рамуша Хардинаја и Аљбина Куртија и који су спремни да лажу док полажу заклетву су узор патриотизма и поштења за напредњаке, а опозицију у исто време проглашавају за издајнике“ – истиче Михаиловић.