Посланички клуб Српске коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС неће учествовати данас на разговорима са председницом скупштине око реализације препорука ОДИХР за побољшање изборних услова, јер су неискрени и закаснели.

„Изборна кампања траје већ недељу дана, СНС је већ предала изборну листу, а ми треба тек да започнемо озбиљне разговаре о изборним условима. Свима је јасно да је то бесмислено. Да је било искрене воље власти, разговори би били завршени и закључци са њих били примењени пре расписивања избора. Овако је јасно да су разговори обична фарса која треба да послужи власти за превару опозиције и нову софистициранију изборну крађу и аболицију за претходну“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Чишћење бирачког списка од преко 40.000 гласача са лажним, противзаконитим пребивалиштима је озбиљан посао који ни теоретски не може да се заврши до законског рока за закључење бирачког списка. Због тога је наш став да посебним законом,  лекс специјалисом, треба све предвиђене изборе одложити за јесен, а до тада радити на нормализацији  изборних услова који осим чишћења бирачког списка предвиђају и побољшање медијске слике за све учеснике избора и расписивање избора за све градове и општине у исто време, као што је и пракса у многим земљама“ – додао је Михаиловић.