Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава да Бечеј предњачи са изборним марифетлуцима и да се предизборна кампања одвија у немогућим условима у којима је СНС ангажовала читав државни апарат да спречи изборну листу наше странке да изађе на изборе. Врхунац злупотребе општинских и републичких ресурса је што је власт ангажовала чак и полицију да обилази грађане који су потписали за нашу изборну листу и да их убеђује да други не следе њихов пример, уз немушто образложење да је ‘неко’ пријавио да су узимали новац за потпис.

„Толико се говорило о побољшању изборних услова претходних месеци, а после свега добили смо у Бечеју и не само ту, никад гору ситуацију,  да власт користи полуге моћи да у овој малој средини где се сви познају прети и застрашује свакога ко жели да потпише подршку нашој изборној листи. Они који без обзира на претње губитком посла или сукобом са разним инспекцијама подрже нашу листу, сутра им дође полиција да узима од њих изјаву да ли су то учинили за новац или нису. Без обзира што добију одговор од сваког да је то бесмислица, они и даље настављају.  Са јавним циљем да застраше наше гласаче. Срамно је понашање локалним СНС моћника који очигледно само прате понашање свог лидера, његово ширење мржње, ароганције и агресије у нашем друштву“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„До које мере наше друштво клизи у дикататуру и тиранију говори податак да активисти СНС, као у филму ‘Балкански шпијун’ сакривени иза дрвећа шпијунирају и сликају ко улази у наше канцелартије да потпише за нашу изборну листу и извештавају своје партијске шефове. Бечеј није једина средина која има ове проблеме, то заиста нису избори него фарса која служи да се газдама ове власти са запада покаже да и у Србији постоје избора. Без обзира на све, наша изборна листа ће скупити довољно потписа да изађе на изборе и у Скупштини Бечеја буде борац за интересе грађана и буде светионик демократије“ – додао је Михаиловић.