Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава најављени Видовдански протест против рудника литијума Рио Тинта и позива сво чланство и симпатизере да на Видовдан буду у Горњим Недељицама на новој линији одбране Србије.

„На Видовдан ће функционери и чланство Покрета обнове Краљевине Србије бити на почетку буне против литијумских дахија понављајући косовски завет да постоје вредности које немају цену“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Овај надстраначки протест имаће нашу пуну подршку, јер је борба против претварања Србије у колонију из које странци извлаче профит технологијама које нигде у ЕУ не могу да добију дозволу борба свих слободољубивих грађана. Горње Недељице ће на Видовдан бити место на ком ће се окупити сви који имају храбрости да се супротставе безобзирној сили која не хаје ни за живот, ни за законе. Цер ће бити место на ком ће непријатељи Србије опет сломити зубе и место победе и ове генерације Срба, као што је био и место победе наших прадедова у Првом светском рату“ – истакао је Михаиловић.