Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника Владе Србије Милоша Вучевића да објасни изјаву званичника Рио Тинта да ће Србија имати 270 милиона долара годишње зараде од рудника литијума у Јадру.

„Србија годишње произведе добара и услуга вредних 63 милијарди долара и никаква рудна рента од литијума вредна мање од пола процента српског годишњег БДП-а не може направити промену у животу грађана, нити је оправдано називати је приликом за развој и поредити са норвешком нафтом“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Четири године би морао да ради тај рудник литијума, који због опасности које носи нигде у ЕУ не може добити дозволу за рад, да би исплатио непотребни Национални стадион. Тринаест година рада би му требало да исплати задуживања због ЕКСПО изложбе која је свакој земљи која ју је организовала донела само губитке. Тако се, господине председниче српске владе, кућа не гради. Тако се кућа уништава и то Вам нећемо дозволити“ – истакао је Михаиловић..