Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита Националном окупљању Марин Ле Пен и Жордана Бардела величанствену победу у првом кругу парламентарних избора у Француској.

„На власт у Француској долазе људи који су доследни у ставу да је Косово света српска и хришћанска земља и да је према Србима начињена огромна неправда деведесетих коју је Европа дужна да исправи. Њихово залагање за Европу нација од Лисабона до Владивостока јесте разлог за радост и у Србији због тежине коју реч Француске има у Европској Унији“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Разлога за радост нема само актуелна власт која је штетним уговорима о градњи нуклеарних електрана по Србији давала вештачко геополитичко дисање Емануелу Макрону у предизборној кампањи и која је прихватањем и спровођењем француско-немачког плана чији је Макрон коаутор де факто признала Косово и Метохију. Европа се мења и на власт долазе људи који никакве симпатије неће имати према послушницима Макрона и Шолца“ – истакао је Михаиловић.