Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је налог власти да у наредном периоду десетине „подобних“ стручњака преко медија афирмишу као добру, уистину неодбрањиву причу, о једином руднику литијума у Европи на тлу Србије, перфидан и подмукао потез очајника.

„Власт је упрегнути све своје медијске ресурсе у интересу Рио Тинта који ће уништити природна богатства Западне Србије и притом зарађивати милијарде евра уколико рудник литијума који нигде у ЕУ не би могао добити дозволу за рад противно вољи народа почне са радом. Државни апарат Србије претворен је у сервис мултинационалне компаније, а наше друштво постало је њена колонија попут афричких земаља“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Будући да за такво понашање нема ни научног, ни разумног објашења остаје основана сумња да је реч о коруптивном послу незабележеном у историји Србије од којег ће корист имати неколико десетина највиших функционера Српске напредне странке и њихови ‘подобни’ стручњаци. Власт је на скупу у Лозници против рудника литијума добила рок од 40 дана да законски забрани рударење литијума. Уколико је почетак ове срамне медијске кампање њен одговор, пруге по Србији и путеви ће бити блокирани како је и најављено и улазимо у зону високог ризика од сукоба“ – истакао је Михаиловић.