Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је гашење 1700 српских возачких дозвола на Косову и Метохији у години у којој је и укинута граница између тзв. „Републике Косово“ и Албаније и трајно забрањен улазан Патријарху српском, последица погубне политике власти попуштања према западу и Албанцима Поред свега овога још увек је на снази одлука Владе Србије да се признају међународне регистарске таблице лажне државе „Републике Косово“.

„Српски народ на Косову и Метохији више не постоји за ову власт. Доказ за то је да никога од Срба са Косова није било ни на вашару таштине под лажним именом Свесрпског сабора, који је имао за циљ да сакрије вест да је укинута граница између Албаније и тзв ‘Косова’ “ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Извођачи туђих радова са запада из Српске напредне странке су се сада окомили на Републику Српску и по истом рецепту по којем су угасили српску државност на Косову и Метохији ће то покушати да учине са српским ентитетом из БиХ. Власти Републике Српске, које су себи дозволиле да милион пунолетних грађана Србије који су гласали за опозицију назову издајницима, морају схватити да пут сарадње са режимом Александра Вучића води директно у губљење свих надлежности и престанак чак и формалног постојања Српске“ – истакао је Михаиловић.