Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава јавност да, по изворима из самог ЈКП „Водовод и канализација Нови Сад“, проблем са ваљкастим црвима нематодама који траје три недеље није решен и да се Новосађанима још увек испоручује вода која не одговара Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће.

„Сазнали смо да је узрок проблема лоше руковање опремом што је за последицу имало да озонизатор и гау филтри не раде како треба. Ова опрема купљена је и дограђена за 14 милиона евра пре девет година и уз правилну употребу спречава све микроорганизме да уђу у систем водоснабдевања. Лошим и несавесним руковањем дошло се до тога да она не ради како треба. Ово не треба да чуди обзиром да директор није поставио руководиоца Сектора Водовод већ шест месеци, као ни чињеница да је руководиоц Сектора за контролу квалитета воде економиста који доноси пуно сигурних и капиларних гласова за СНС, али није хемичар као што би требало да буде“ – изјавио је портпарол ПОКС и одборник у Скупштини града Новог Сада, Драган Миличевић.

„Градска власт је Новосађане оставила на милост и немилост информацији да вода није у складу са правилником о хигијенској исправности и не даје грађанима никакве информације о којој врсти ваљкастих црва се ради и колико је штетна по здравље. Такође, истекло је 48 часова, а нису заказали седницу Скупштине града на којој би се расправљало о ситуацији о водоснабдевању за коју су заинтересовани сви наши суграђани“ – додао је Миличевић.