Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је посета Емануеала Макрона финале капитулације председника Србије, која ће имати дугорочне негативне последице по наш народ и државу.

„Прихватање да копа литијум за Немачку која то неће да ради у својој држави и да од Француске купи троструко скупље авионе и пет пута скупље нуклеарне електране него што их може купити од Русије или Кине је формализована капитулација Србије. Не смемо заборавити да је та иста Француска поставила ултиматум Србији за де факто признање лажне државе Косово који су испоставили заједно са Немачком пре годину и по дана и који ова власт спроводи у дело. Такође, и да је Француској престала бити важна изборна крађа у Србији, откад јој је обећана куповина Рафал авиона и решење за одлагање њиховог нуклеарног отпада у склопу изградње нуклеарне електране у Србији“ – изјавио је председник ПОКС и посланик у Скупштини Србије Војислав Михаиловић.

„Уместо да купи много потребнију противавионску заштиту, прве авионе „Рафал“ ће Србија добити тек за десет година када исплати и последњи евро за који се обавезала уговором, а нуклеарним електранама ће јој управљати странци баш као што управљају Националним и другим фудбалским стадионима које на кредит гради да би са Албанијом била заједнички домаћин Европског првенства у фудбалу. Понижавање Србије до уништења ће бити настављено докле год она на челу има људе којима су лични интерес и власт једина вера“ – наглашава Михаиловић.