Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је упад Куртијевих специјалаца у српске општине, након изјаве Емануела Макрона да ће се заложити за већу безбедност Срба на Косову и Метохији, потврда да су његове речи фарса која је изведена за домаћу јавност у Србији, али никакву реалну тежину немају.

„Много већу тежину од изјаве да Србе треба заштитити на КиМ, имала је она исто Макронова, да су Косово и Србија две државе пред којима је европска будућност, изговорена пред председником Србије, који на њу није реаговао. Ова изјава као да је била сигнал за почетак операције Куртијевих специјалаца и ново понижавање Србије слично ономе када је Александар Вучић остављен да минутима који су деловали као сати чека испред Шолцовог аутомобила на београдском аеродрому“- изјавио је председник ПОКС и посланик у Скупштини Србије Војислав Михаиловић.

„Потпуно је природно да Макрон непоштује председнике мањих држава, нарочито оне који не показују и немају елементарно достојанство као што га нема Александар Вучић, али је проблем што наш народ и државу тим очима гледа и читав свет. Таква политика ‘безкичмењака’ косовске Србе оставила је без икакве заштите и на милост и немилост Куртијевих јуришника. Макрон је завршио своју посету Србији са врло издашним уговорима у интересу Француске, али су за косовске Србе настали проблеми већи него икада“ – додао је Михаиловић.