Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да Србија треба да прихватити позив Русије за учешће на следећем самиту БРИКС и то на највишем нивоу, који се одржава у октобру у Казању.

„Једино ново што смо чули у сусрету Вулина и Путина је да је Србији већ упућен позив за учешће на следећем самиту БРИКС што је прилика која се не сме пропустити. Упадљиво је што смо о томе чули од руског председника, а српска власт о том позиву месецима ћути, јер се плаши реакције својих ментора са запада“- изјавио је председник ПОКС и посланик у Скупштини Србије Војислав Михаиловић.

„На самитима БРИКС се учествује само по позиву и овим позивом Русија је потврдила своју приврженост и пријатељство Србији упркос свим проблемима које је ова власт направила више пута гласањем против Русије у УН, продајом оружја вредног 800 милиона евра Украјини и сто милиона евра вредног наоружања Израелу за уништавање Палестине. Уколико одбије овај позив, Србија ће пропустити велику, историјску прилику да заштити своје националне интересе на Косову и Метохији, Црној Гори и Републици Српској“, наглашава Михаиловић.

ПОКС оцењује да би улазак Турске у БРИКС, заједно са Русијом, ако би и Србија била њен део, значајно релаксирао односе Срба и Бошњака и у Босни и Херцеговини и Србији.