Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља одлуку Војске Србије да први пут од завршетка Другог светског рата јавно ода почаст генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу.

Повод за овај историјски догађај је обележавање крсне славе Генералштаба, Ђурђевдана (6. мај), када су српски официри на Равној гори салутирали испред споменика најодликованијем српском официру икада – генералу Михаиловићу.

– Одавање почасти Дражи Михаиловићу од стране званичника Војске Србије велики је догађај за Србију и цео наш народ. Рехабилитација генерала Михаиловића била је прва победа истине над лажима и пропагандом, правде над неправдом, а овај догађај је коначна његова победа и највеће могуће признање. На данашњи дан, Марковдан, Михаиловић је стигао на Равну гору, планину која је постала симбол слободе и кроз неколико дана, 13. маја 1941, одважио се да организује устанак против окупатора који је у том моменту поробио целу континенталну Европу. Нека му је вечна слава и хвала, јер су његовом заслугом Срби златним словима уписани у историју као слободољубив, храбар, одважан и правдољубив народ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да сваке године, 8. маја на Марковдан, бројне четничке организације долазе на Равну гору да обележе један од најважнијих датума у новијој српској историји, долазак Драже Михаиловића на ову планину и позива грађане који поштују и поносе се својом историјом, да им се придруже.