Одборничка група Покрета обнове Краљевине Србије у Скупштини општине Сомбор подржала је Одлуку за постављање споменика краљу Александру у том граду.

Споменик Краљу Александру, слика Саве Стојкова, фото: Wikipedia

– После 77. година је почела да се исправља неправда према краљу и према његовом народу. Рођени сам Сомборац, од почетка свог политичког ангажовања, већ 25 година се борим за ту идеју и ова вест ме изузетно радује. Наша вишедеценијска борба се исплатила, краљ се враћа у Сомбор – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник Порета обнове Краљевине Србије.

Споменик краљу Александру уклоњен је 1941. године када су војне снаге Хортијеве Мађарске освојиле град у Другом светском рату. Комунистичке власти нису имале намеру да врате овај споменик. Стари споменик био је показатељ колико је народ волео краља, а нови споменик је показатељ да народ поново жели да живи у Kраљевини Србији.

Период краљевине Србије/Југославије био је најнапреднији период у историји наше земље. Овакве вести, којих је све више, показују да Србија коначно дочекује и светлу будућност за коју ћемо се борити из дана у дан.