Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља најаву заменика градоначелника Београда Горана Весића да ће једна од улица у престоници добити назив по српском јунаку – четнику, Благоју Јововићу, који је извршио атентат над Антом Павелићем. Посебно смо задовољни због ове иницијативе, будући да је наш покрет то предложио још пре годину и по дана и сада се коначно остварује.

– Поздрављамо ову одлуку, али нас чуди што Горан Весић нигде не помиње да је Благоје Јововић био четник, припадник Југословенске војске у Отаџбини генерала Драже Михаиловића. Драго нам је што ће након овога пасти у воду пропаганда комуниста да су четници и усташе сарађивали. Ово је најбољи доказ да су били најљући непријатељи. С друге стране, послератна комунистичка држава није ни трагала за Павелићем и правдом за Србе, чак му нису судили ни у одсуству. Због тога су четници из емиграције морали узети ствар у своје руке. Да Благоје није извршио атентат над усташким зликовцем, правда за стотине хиљада убијених Срба и њихових породица, никада не би била задовољена. Због тога му дугујемо велику захвалност и предлажем у будућности, уз доделу назива улице с његовим именом и подизање споменика у Београду – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије и унук генерала Драгољуба Михаиловића.

ПОКС подсећа да је Анте Павелић живео као слободни грађанин Аргентине, уживајући у благодетима тона злата које је покрао из Сарајевске филијале Народне банке Краљевине Југославије, одмах након проглашења НДХ. Благоје Јововић је био и оснивач удружења бораца „Драгољуб Михаиловић“ и „Његош“, који су помогли очувању српске културе у иностранству.