После одлуке Председништва Српског покрета обнове, које је на седници одржаној 3. јуна искључило из чланства функционере странке који су тражили седницу Главног одбора СПО на којој би се расправљало о стању у странци и предлогу 42 функционера странке о избору Вука Драшковића за почасног председника, цео Градски одбор СПО Нови Сад и целокупно чланство приступиће странци у оснивању, Покрету обнове Краљевине Србије.Vladimir_Jelic obrada

– Осим нашег одбора, овом покрету ће приступити још 40 одбора СПО широм Србије. Борићемо се за обнову модерне европске Краљевине Србије, децентрализацију власти у Србији, неговање традиционалних вредности у нашем друштву, а на економском плану либералну економију и чврсто везивање за Европску Унију и устројство наше државе по моделу најразвијенијих земаља западног света.“ – рекао је овим поводом мр Владимир Јелић, бивши председник Градског одбора СПО Нови Сад.

Покрету обнове Краљевине Србије приступиће и сва три одборника СПО из Новог Сада, члан Градског већа задужен за образовање и директори јавно-комуналних предузећа који су до сада били чланови СПО.

– Није нас изненадила одлука Председништва СПО, јер ово тело не представља никога у странци и бирано је од стране председника лично, за разлику од Главног одбора који је изабрало чланство. У доношењу овакве одлуке председника СПО, преовладао је његов страх од чланства и зато седницу Главног одбора није заказао, него уместо тога нас противстатутарно искључио. Покрет обнове Краљевине Србије наставиће да подржава градоначелника Милоша Вучевића у његовим настојањима да реформише јавно-комуналног сектор, отвори нова радна места за незапослене суграђане, као и да унапреди комуналну инфраструктуру за приградска насеља и изједначи услове живота грађана у урбаним срединама и приградским насељима – додао је Владимир Јелић.

Подсетимо, одлуком Председништва из Српског покрета обнове искључени су Жика Гојковић, Зоран Миленковић и Мирко Чикириз, бивши потредседници СПО, мр Владимир Јелић, бивши члан Председништва СПО, као и мр Ненад Томашевић, заменик председника ИО СПО, др Горан Иванчевић, потпредседник ИО СПО, Славољуб Саша Ивковић, члан Извршног одбора СПО, Влатковић Драгослав Драган, председник Промотивног ИО СПО и Бобан Толић, члан ИО СПО, као и осталих 33 функционера странке који су се „дрзнули“ да затраже сазивање седнице Главног одбора СПО.

Прикупљање потписа за оснивање Покрета обнове Краљевине Србије почиње сутра (понедељак) у Новом Саду, у Радничкој 20, са почетком у 11 часова.