Све више одбора и чланова Српског покрета обнове широм Србије приступа Покрету обнове Краљевине Србије.

Zika u SkupstiniПриступањем народног посланика Жике Гојковића Покрету обнове Краљевине Србије (ПОКС), ова странка ће, одмах по оснивању постати парламентарна странка у Скупштини Србије. Такође, сва три досадашња посланика Српског покрета обнове у Скупштини Војводине (Дејан Михаљица, др Жељко Видовић и Ненад Трбовић), као и две трећине одборника СПО у локалним скупштинама широм Србије (Нови Сад 4, Бечеј 5, Зрењанин 1, Сомбор 4, Бачка Топола 1, Бачка Паланка 1, Кула 1, Темерин 3, Лапово 11, Варварин 10, Барајево 1, Баточина 1, Неготин 1, Ариље 2, Уб 1, Мионица 1, Љубовија 1, Прибој 1, Трстеник 6, Кнић 1, Пожаревац 1, Бабушница 6, Босилеград 1, Пирот 3, Смедеревска Паланка 3) и 44 градска и општинска одбора СПО приступили су данас Покрету обнове Краљевине Србије.

– До сада нам је пришло више од 40 одбора СПО, а све више грађана показује интересовање за нас и наше програмске циљеве. Залагаћемо се за обнову Краљевине Србије, децентрализацију власти у Србији, регионализацију и јачање локалне самоуправе, очување традиције, духовности и културног наслеђа српског народа, уз пуно уважавање свих националних заједница. Циљеви су нам и очување и неговање породице и породичних вредности као темеља нашег друштва, развој тржишне економије и отклањање свих препрека на путу ка Европској унији, као и развој пољопривреде као темеља наше економије – истакао је народни посланик Жика Гојковић, оснивач Покрета обнове Краљевине Србије, обраћајући се медијима у Скупштини Србије.

Према речима државног секретара у Министарству правде и једног од оснивача ПОКС, један од кључних циљева је да се исправе неправде из прошлости и изврши рехабилитација истине. – Тражимо да се врати све оно што је неправедно одузето, осуде комунистички злочини и, што је најважније, да се коначно отворе тајни досијеи служби безбедности. Важно је да свима постане јасно шта је све ова држава прошла, како је народ пропатио и како су се разни моћници обогатили док су други губили своје домове у прошлости и деведесетих година прошлог века – истакао је Чикириз.

За само два дана, у једном граду, Новом Саду, скупљено је више од 2.300 потписа за регистрацију Покрета обнове Краљевине Србије, а наредних дана потписи ће се скупљати у више од 40 одбора СПО широм Србије, који су приступили ПОКС, док се не сакупи 10.000, колико је потребно за регистрацију странке.