Сала 1. месне заједнице у Бечеју од јутрос је мала да прихвати све оне грађане који су дошли да својим потписом подрже оснивање Покрета обнове Краљевине Србије. Према речима председника Скупштине општине Бечеј, мр Ненада Томашевића, очекује се да ће данас и у наредна два дана бити прикупљено више од 1.000 потписа за регистрацију нове странке.

– Цела одборничка група Српског покрета обнове у бечејском парламенту, нас пет, обавестила је данас Скупштину општине да ће прећи у нову одборничку групу под називом „Сви за Бечеј – Покрет обнове Краљевине Србије“. Од 300, сада већ бивших чланова СПО у Бечеју, само једна особа није приступила ПОКС. У току неколико наредних дана сви они ће потписати за регистрацију Покрета обнове Краљевине Србије – изјавио је Томашевић, који је позвао све грађане Бечеја да дођу и подрже оснивање новог покрета.

– Сведоци смо да у Бечеју, као и у целој Војводини и Србији постоји велики одзив и сјајно расположење код грађана за ову идеју и за наше циљеве. Потпис подршке за оснивање странке не значи аутоматски и чланство, они који буду желели да се учлане то ће моћи да учине потписивањем приступнице и пријемом у општинском одбору, када Покрет обнове Краљевине Србије буде и званично регистрован – подвукао је Томашевић.