За непуних 10 дана прикупљено је више од 8.000 потписа за оснивање Покрета обнове Краљевине Србије, истакао је данас народни посланик Жика Гојковић, који је најавио да ће, према очекивањима, у наредним данима тај број бити готово дуплиран.

– Поносни смо на оволики одзив, како бивших чланова Српског покрета обнове који нам се масовно придружују, тако и на чињеницу да нам се све више грађана који до сада нису били политички активни јављају и пружају подршку. Није нимало једноставно сакупити потписе подршке за регистрацију странке и сигуран сам да у овом моменту свега 3 до 4 странке у Србији могу да ураде овакав посао који смо ми урадили за свега 10 дана. Циљ нам је да до суботе увече имамо више од 11 хиљада потписа, да за 15 дана скупимо 15 хиљада и да у недељу на изборној скупштини у Београду на Врачару изаберемо најуже руководство странке и да почнемо активно да се бавимо оним због чега смо и основани – истакао је Гојковић у Бечеју, на прикупљању потписа за оснивање ПОКС у Бечеју.

Бивши потпредседник Српског покрета обнове и један од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије, Мирко Чикириз, изјавио је да је слика препуне сале 1. месне заједнице у Бечеју, који је мултинационална средина, доказ да је „ПОКС на правом путу“.

– Упражњени политички простор, који нам припада, отвара могућности за интензивирање рада на политичком програму нове странке, чији је крајњи циљ обнова Краљевине Србије и промена државног уређења по угледу на најбогатије и најутицајније земље Европске уније које су уставне парламентарне монархије. Истовремено, то су државе са најширим слободама, људским правима, парламентарном демократијом, али и највишим стандардом. Покрет обнове Краљевине Србије има пред собом велики задатак, а то је да вратимо вредносни систем који је постојао у периоду када се име Србије исписивало златним словима, не само у нашој историји, већ када су о Србији сви у региону и свету говорили са највећим поштовањем – навео је Чикириз.

Он је додао и да „посебно радује чињеница да су се, уз 80 одсто чланова СПО који су већ приступили новом покрету, прикључили сви одбори из Војводине, као и 80 одсто најутицајнијих одбора из Србије, али и бројни други млади и образовани људи.