За свега седам радних дана у општинама и градовима широм Србије прикупљено је више од 10.000 потписа грађана за оснивање Покрета обнове Краљевине Србије.

Закључно са јучерашњим даном је евидентирано укупно 10.083 потписа, а до сутра увече сви они који до сада нису стигли, имаће прилику да подрже оснивање ове странке.

– Оно што смо најављивали протеклих дана смо остварили и превазишли. Поносни смо на чињеницу да су грађани из свих крајева Србије препознали наше циљеве и политичке идеје и већ сада можемо слободно да кажемо да је Покрет обнове Краљевине Србије политичка сила у настајању. Сигуран сам да овакав резултат тренутно могу да направе свега 3 или 4 велике странке и ово је најбољи показатељ колико је нашој земљи потребна оваква здрава и квалитетна политичка опција попут ПОКС – изјавио је народни посланик и један од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић.

Између осталог, у Новом Саду је до сада за оснивање ПОКС потписало 4.295, у Бечеју 909, Трстенику 796, Сомбору 700, Лапову 555, Крагујевцу 534 грађана… Нотари ће и данас и сутра бити ангажовани у општинама широм Србије.

У недељу, 18. јуна, у Београду, на Врачару, биће изабран Организациони одбор и биће донета одлука о оснивању Покрета обнове Краљевине Србије, а тог дана ће бити донета и одлука о избору лица овлашћеног за заступање странке.

С вером у Бога, за Краља и отаџбину!