Данас је у Београду одржана Оснивачка скупштина, на којој је изабран Организациони одбор и донета је Одлука о оснивању Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС), за чијег заступника је изабран народни посланик господин Жика Гојковић.

Усвојен је Оснивачки акт, Програм и Статут странке, а Организациони одбор у ком је 12 чланова, чине представници неколико најјачих општинских и градских одбора ПОКС у Србији. Осим Жике Гојковића, који је уједно и председник Организационог одбора, његови чланови су и Мирко Чикириз, мр Владимир Јелић,

Зоран Миленковић, мр Ненад Томашевић, др Горан Иванчевић, Саша Ивковић, Марко Петрашиновић, Дејан Михаљица, Владислав Живановић, Бранислав Јовановић и Драган Нинковић.

– Више од 12.000 грађана за само седам дана, подржало је својим потписом оснивање нашег покрета, јер нам верују да ћемо се свом снагом, вољом и срцем, борити за обнову уставне, демократске, парламентарне, Краљевине Србије, на челу са династијом Карађорђевић. Борићемо се за очување и неговање породице и породичних вредности, придруживање Краљевине Србије породици европских земаља у Европској унији, од којих су многе краљевине, попут Велике Британије, Норвешке, Шведске, Данске, Белгије, Холандије, Шпаније. Ово су најразвијеније земље Европе, а таква ће постати и Србија када се врати себи, својим коренима и традицији – рекао је присутнима на оснивачкој скупштини, народни посланик Жика Гојковић, новоизабрани заступник ПОКС.

Организациони одбор ће, након званичног уписа у Регистар политичких странака припремити и сазвати и Изборну скупштину, на којој ће бити изабрани будући органи Покрета обнове Краљевине Србије.

– Ми већ сада, после свега две недеље имамо више од 50 градских и општинских одбора ПОКС широм Србије. Један од мотива због чега нам људи прилазе је и један од наших главних програмских циљева, а то је децентрализација власти у Србији која подразумева да се богатсва и добра равномерно распоређују у све делове Србије, а не само у престоницу. Само тако се могу почети развијати наше неразвијене општине и градови. Борићемо се за српског сељака, јер без јаког села, нема ни јаке Србије. Исправљање неправде и потпуни раскид са комунистичким наслеђем, као и хитно отварање досијеа државне безбедности, биће наши приоритети у будућности – обратио се присутнима, државни секретар Министарства правде, Мирко Чикириз, оснивач ПОКС.