Заступник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић, у друштву једног од оснивача странке Мирка Чикириза, предао је данас званично потписе за регистрацију ПОКС.

У Министарство државне управе и локалне самоуправе предато је око 12 хиљада потписа грађана из целе Србије који су за протеклих десетак дана пружили подршку оснивању наше странке.

– Покрет обнове Краљевине Србије је странка која ће у будућности бити значајан фактор на политичкој сцени наше земље. На државном и покрајинском нивоу, али и на нивоу многих општина и градова смо већ парламентарна странка и наставићемо да снажно подржавамо пполитику Српске напредне странке и председника Србије Александра Вучића, европски пут Србије и стратешке правце развоја који су зацртани за будућност наше земље. У том смислу, сматрамо да је одлука да мандат премијера буде поверен Ани Брнабић одлична и објективно донета, у коју не сумњамо. Лично ћу, као народни посланик, у Скупштини Србије подржати избор Брнабићеве као прве премијерке у историји модерне Србије, за шта се ПОКС залаже – изјавио је Гојковић.

Он је додао да је ПОКС-у приступило више од 80 одсто бивших одбора Српског покрета обнове – његов најздравији и најспособнији део. – У првом реду залагаћемо се за обнову Краљевине Србије и промену државног уређења у уставну парламентарну монархију на челу са Династијом Карађорђевић, очување културе и традиције српског народа, неговање здравих породичних вредности, приступање Србије Европској унији и јачање домаћег тржишта и економије – истакао је Жика Гојковић.

Протеклог викенда у Београду је одржана и Оснивачка скупштина Покрета обнове Краљевине Србије, а након коначног регистровања биће изабрани и сви органи странке.