Покрет обнове Краљевине Србије, као парламентарна странка у републичкој скупштини, залагаће се за боље повезивање са нашим грађанима који живе у дијаспори.

Ван граница Србије, у више од 100 земаља света, живи више од 4 милиона српских држављана, што је нешто мање од половине укупне популације наше државе.

– Бићемо истрајни у залагањима да се омогући свим држављанима Србије у иностранству право да бирају и буду бирани за све нивое власти у својој матичној држави, тако што би за изборе за Парламент Србије, уз изборну јединицу Србија била формирана друга изборна јединицa – Дијаспора. Омогућавање гласања на изборима,  путем поште и електронске поште за наше људе који живе ван граница Србије је приоритет и треба га омогућити једном одлуком Владе Србије, чиме би се наша дијаспора изједначила по својим политичким правима са земљацима из Матице – истакао је заступник ПОКС-а Жика Гојковић.

Гојковић је нагласио да је наша странка, одмах по регистрацији, почела интензиван рад на повезивању са дијаспором. – У саставу Владе Србије, формирање Министарства за дијаспору и Србе у региону, програмски је задатак Покрета за обнову Краљевине Србије. Успостављање и унапређење веза и односа са нашим народом у иностранству је један од приоритета у нашем програму.

С вером у Бога, за Краља и отаџбину!