Заступник Покрета обнове Краљевине Србије у Шапцу, Драган Нинковић, истакао је да ће идеја наше странке добијати временом све јачу подршку.

– Суштина је у нама и у ономе што смо започели. Створена је енергија, онда када се није ни размишљало у ком правцу ћемо ићи даље. Тако је настала нова политичка снага окупљена под једним легитимним именом – ПОКС. Пред нама је озбиљан и тежак посао. До сада је покрету приступило око 300 чланова у Шапцу. Морамо да ширимо ову сјајну идеју даље. За сваког ко препознаје идеју монархизма овде има места и таква тековина не сме бити прокоцкана. Ово је странка која акценат ставља и на традиционалне вредности, са породицом као окосницом друштва – изјавио је Нинковић.

Обраћајући се члановима Градског одбора ПОКС-а у Шапцу, заступник странке Жика Гојковић је истакао да је дошло време када се не говори већ слуша. Ослушкују се потребе њуди, слушају савети, усвајају сугестије. И увек учи из њих.

– Наш циљ је честит. Желимо да окупимо честите и поштене људе који ће чинити наше чланство. Оне који верују једни другима. Ако то будемо успели, сигуран сам да је наш потенцијал огроман. За само 12 дана прикупили смо више од 12.000 потписа за регистрацију и сматрам да треба да будемо поносни једни на друге. Могли смо и више, али имајући у виду скромне ресурсе и ово је импозанатан резултат. Створена је посебна група људи која ће у будућности бити важан чинилац на политичкој сцени Србије – навео је Жика Гојковић, који је подвукао да свакодневно бележимо све веће интересовање грађана за идеју монархије, као и да се нови чланови укључују са свих страна. Гојковић је констатовао да шабачки одбор предводи Драган Нинковић – „добар човек и перспективан политичар“. Врло битна ствар, према Гојковићевим речима јесте поштовање ИДЕЈЕ, а не култа личности.

– Предводим овај покрет. Не као лидер. ПОКС је странка која се залаже за ИДЕЈУ и сматрам да је то једини начин за добро позиционирање на политичком небу. Све остало је пука трговина. Више никада нећемо дозв лити „Београдизацију“ странке. Ми ћемо показати да смо странка која ће се свим силама залагати за децентрализацију самом поставком. Тиме ћемо показати да желимо једнаку заступљеност свих региона. Сматрам да наша прича нема границе, ако будемо радили на терену како треба. Са оваквом идејом нама више није потребан ни један слоган. Наш назив је најачи слоган који ће побеђивати у изборним кампањама. Нама се враћају они који су у птерходном политичком деловању били изневерени, уједно нам долазе нови, млади људи, преко ноћи смо организовали близу 70 одбора и повереништава. И сваки дан се јављају нови људи – додао је Гојковић.

Циљ ПОКС-а је, такође, према речима Жике Гојковића, да у сваком месту у Србији има доброг, поштеног, породичног човека, спремног да помаже другима. Ако у томе покрет истраје, неће бити странке која неће желети сарадњу.

Мирко Чикириз, у обраћању члановима у Шапцу, није крио задовољство енергијом и потенцијалом с којим се у овом одбору сусрео. – Десило се нешто што је десетоструко боље него оно што смо очекивали у највећем оптимизму. Показало се да је Србија гладна и жедна идеје монархизма. Ушли смо у ‘празан политички простор’ који природно припада нама. У целој Србији не можемо да подстигнемо да разговарамо са свим људима заинтересованим за идеју ПОКС-а. Нама никада није било лако, али је част изазов за сваког. Када сретенете честитог човека, који верује у Бога, Краља, породицу, а при том јасно износи свој политички став, знајте да је монархиста. Има у Србији доста таквих људи, много више него што смо мислили – навео је Чикириз.

Он је истакао да је ПОКС прва политичка странка чију је делегацију примио Њ.К.В. престолонаследник Александар Карађорђевић са председником Крунског савета, што у потпуности доноси свест привилегије и одговорности. – Ниједној странци до сада није била дата подршка престолонаследника, али ми смо је добили. То нико на политичкој сцени Србије доживео није – рекао је Чикириз. Он је, коментаришући да смо „сваким даном све свеснији честе заљубљености у лик лидера и идола“, изнео мишљење да је Србија уморна од свих лидера који су из године у годину све богатији и све удаљенији од своје странке и народа.

Стога, порука упућена члановима, симпатизерима и поклоницима идеје монархизма јесте „С вером у Бога за Краља и отаџбину“.