Више од 600 чланова ПОКС-а , на челу са повереником странке за Нови Сад мр Владимиром Јелићем, присуствовало је обележавању акције „Олуја“.

Централној манифестацији обележавања Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској војној акцији, 4. августа 1995. године, на стадиону фудбалског клуба „Ветерник“, у истоименом новосадском приградском насељу, осим десетине хиљада грађана присуствовао је и председник Србије Александар Вучић.

Ветерник није случајно изабран за обележавање годишњице прогона Срба. У овом насељу готово половину становника чине избегличке породице из Хрватске. Мештани Ветерника сматрају да би сваку следећу годишњицу требало обележавати баш у овом насељу.

Према речима заступника Покрета обнове Краљевине Србије, Жике Гојковића, слављење војне акције „Олуја“ је лицемерје и чист цинизам хрватских власти, које организују државну прославу тим поводом.

– Тог дана је етнички очишћења бивша Српска Крајина. Више од 200.000 хиљада Срба је протерано са својих вековних огњишта, више од 2.000 цивила је убијено приликом гранатирања избегличких колона, највише жена и деце. Десетине хиљада српских кућа је спаљено, уништено и опљачкано.То није дан за славље него за огромну тугу – додао је Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије тражи од Хрватске, као чланице ЕУ, да максимално заштити права Срба у својој земљи. Да се омогући повратак свима онима који желе повратак на своја вековна огњишта, да се омогући српској мањини школовање на њиховом матерњем језику.