Слављење акције „Олуја“ на државном нивоу је лицемерје и цинизам хрватских власти – истакао је заступник ПОКС-а Жика Гојковић.

– Тог дана је етнички очишћења бивша Српска Крајина. Више од 200.000 хиљада Срба је протерано са својих вековних огњишта, више од 2.000 цивила је убијено приликом гранатирања избегличких колона, највише жена и деце. Десетине хиљада српских кућа је спаљено, уништено и опљачкано.То није дан за славље него за огромну тугу – додао је Гојковић.

Поготово се не може славити никако са човеком који отворено пропагира усташтво, певачом усташких песама по имену Томпсон. Под тим истим песмама које он пева, стотине хиљада Срба је заклано и убијено у бившој НДХ.

Тражимо од Хрватске, као чланице ЕУ, да максимално заштити права Срба у својој земљи. Да се омогући повратак свима онима који желе повратак на своја вековна огњишта, да се омогући српској мањини школовање на њиховом матерњем језику.

Тражимо од Брисела и Вашингтона, да изврше притисак на Хрватску да напокон почне са спровођењем у дело њихових обећања српској мањини, која стално понављају, али их не испуњавају.