Законски заступник ПОКС-а Жика Гојковић, преузео је данас Решење о регистрацији, које и званично потврђује да је ПОКС регистрована странка.

Гојковић је истакао да је интересовање грађана за Покрет обнове Краљевине Србије „огромно“. – По целој Србији прилазе нам, не само нови чланови, већ и целе одборничке групе и групе грађана, а поготово је то видљиво у Источној и Јужној Србији, где је ПОКС у Нишу и другим општинама, преко ноћи, постао велика политичка снага.

– Нико од нас, који смо основали Покрет обнове Краљевине Србије, није очекивао да ћемо за овако кратко време и са скромним ресурсима, да створимо странку која већ самим оснивањем представља респектабилну снагу на политичкој сцени Србије. У сваком случају, сви смо задовољни динамиком развоја странке, као и чињеницом да се одбори и повереништва формирају из дана у дан, без обзира што је време годишњих одмора и што није нимало лако у оваквим условима стварати нову страначку инфраструктуру – подвукао је Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије наставиће вредно да ради на омасовљавању странке и борби за начела и принципе због којих је основан, а то су, пре свега, поновно успостављање Краљевине Србије, враћање породичних, традиционалних и културних вредности српског народа, јачање пољопривреде и српског сељака, као основног стуба развоја привреде Србије и остваривање бољих услова за живот свих наших грађана. Наша странка се залаже за исправљање свих неправди комунистичких власти у прошлости, укључујући и враћање неправедно одузете имовине свим грађанима после Другог светског рата и отварање досијеа служби државне безбедности. Без расветљавања прошлости нема правог напретка и развоја у будућности.

С вером у Бога, за Краља и отаџбину!