Трајно решење било ког проблема „крије“ се у решењу суштине , а не последица. Покрет Обнове Краљевине Србије ће увек нудити одржива и јасна решења –  обећава Жика Гојковић, лидер ПОКС-а.

-Многи политичари воле да истакну своју забринутост како у Србији влада бела куга и ту се углавном завршава сва расправа на ту тему. Још један пример како волимо да се бавимо формом a мање суштином, те занемарујемо низ малих и великих проблем, који су кључни за решење великих тема. Управо на те суштинске „ситнице“ треба указати и што је још важније, неопходно је решавати их – указује Гојковић – Споменућу само један из категорије малих проблема, а лако решивих:

Због нерешеног питања примања терапије у кућним условима, будуће мајке са високоризичном трудноћом, којима је преписано строго мировање, суочавају се са ризиком за себе и дете.

Трудница која болује од тромбофилије, због које је већ имала две неуспеле трудноће, и коју лично познајем, пролазила је кроз овај ризик. Та жена је била принуђена да у 27. недељи, одлази код гинеколога у Дом здравља по налог за недељну дозу ињекције ,,Фраксипарин“. Затим, са тим налогом морала је да иде у други Дом здравља, где је преузимала ампуле. Али, онда је и та процедура промењена, те јој је наложено да мора сваки дан да долази у Дом здравља и тамо да прима преписану терапију.

Какав апсурд!

Овакви ,,мали“ проблеми постоје на сваком кораку и за њихово решавање није потребан велики ангажман и новац, већ само воља.
Воља да променимо нешто на боље, а уједно и да престанемо да се бавимо формом, већ искључиво суштином.

ПОКС ће увек нудити одржива и јасна решења у свим сферама нашег друштва. То је наша обавеза према нашим грађанима и на томе ћемо истрајати…по сваку цену!