На великој изборној скупштини Покрета обнове Краљевине Србије, која је данас одржана у Сава центру у Београду, досадашњи заступник, народни посланик Жика Гојковић, изабран је за председника странке.

Ми не нудимо чаробни штапић, демагогију, нити популизам. Нудимо себе, свој рад, биографије, своје васпитање и спремност да се суочимо са проблемима ма колико тешки они били. Први задатак Покрета обнове Краљевине Србије ће  бити отварање јавне расправе и разговора, како са грађанима, тако и у скупштинама и другим политичким институцијама – изјавио је Жика Гојковић, који је данас добио и своје прве сараднике, заменика – Мирка Чикириза и потпредседнике, мр Владимира Јелића, Олгицу Батић, Сашу Ивковића и Драгана Нинковића, као и друге страначке органе за које је гласало више од 1.200 присутних делегата.

Уз оне који су по Статуту Покрета обнове Краљевине Србије ушли по функцији у Председништво (председник странке, заменик председника, потпредседници, председник Извршног одбора, генерални секретар, директор странке, интернационални секретар, шеф Службе за информисање и портпарол), у то тело су изабрани и: Марко Петрашиновић, Бранко Вукајловић, Душан Радосављевић, Драган Влатковић, Саша Стевановић, Рацо Секулић).

Изабрани члан Главног одбора ПОКС је Зоран Миленковић, председник Извршног одбора мр Ненад Томашевић, директор странке је Владимир Попић, генерални секретар др Горан Иванчевић. У Надзорном одбору ће бити Никола Пајић, Бојан Стојановић и Соња Раденковић, за интернационалног секретара изабран је Миодраг Јакшић, шеф Службе за информисање је Бранка Бежанов, а портпарол странке Милош Парандиловић.

– Нема здравијег, истинитијег, једноставнијег начина да се Србија врати себи и свом крштеном имену од успостављања краљевине. Враћајући се себи, Србија би се вратила међу европске краљевине, у друштво Велике Британије, Шпаније, Шведске, Белгије, Норвешке…Ако не обновимо монархију, неће нам пасти круна с главе, она је већ пала, а са њом и хиљаде глава – рекао је у свом обраћању на изборној скупштини ПОКС српски књижевник и члан Крунског савета Матија Бећковић.

Он је истакао наду да ће борба Покрета обнове Краљевине Србије прерасти у „свенародни захтев да се Краљевина поново успостави“.

Подршку за свој рад и визију коју наша странка промовише, дoбили смо од престолонаследника Србије Александра Карађорђевића, а благослов од Патријарха српског господина Иринеја. У будућности, ПОКС ће сарађивати са свим удружењима и политичким странкама које су окренуте обнови Краљевине, а у првом реду то је Удружење „Краљевина Србија“, чији председник Марио Мајсторовић је пружио подршку раду наше странке. – Пут Краљевине Србије је тежак, али је исправан. Удружење „Краљевина Србија“ је чврсто утемељило свој пут, којим ћемо заједнички ићи ка истом циљу – изјавио је у свом обраћању Мајсторовић.

Покрет обнове Краљевине Србије је најмлађа странка у нашој земљи, регистрована 17. јула 2017. године. За само седам дана прикупљено је више од 12.000 оверених потписа грађана Србије, а за три месеца постојања, формирано је више од 70 градских и општинских одбора широм Србије. Странци је у међувремену пришао један републички, три покрајинска посланика, чиме је странка постала парламентарна, као и више од 50 одборника у већим градовима и општинама Србије.