– Спремамо се као да ће избори бити на свим нивоима, а коначна одлука да ли ћемо ићи самостално или у коалицији са сродним странкама и на предстојећим београдским изборима уследиће након страначке скупштине – каже за „Ало“ лидер ПОКС Жика Гојковић.

Гојковићев покрет ће у политичком миљеу Србије као основ имати повратак монархије и стратешки пут ка пуноправном чланству земље у Европској унији.

– Подржавано политику коју води Влада Србије на том европском путу, али такође и ону која ће гајити добре везе са Русијом, Кином, САД и свим осталим земљама, а у интересу нашег народа и државе. И географски и историјски ми смо у сваком случају земља чије је место у Европи. Стали смо и иза политике помирења у региону коју води председник државе. У том контексту важна је и посета турског председника Таипа Ердогана, који је фактички потврдио да је председник Вучић фактор стабилности у региону што много говори у ком смеру иде Србија и какву политику води, наглашава Гојковић.

Он истиче да је већ стао иза иницијативе председника о унутрашњем дијалогу везаном за питање Косова и Метохије, што ће ПОКС следити, јер је наглашава, овој земљи потребно и коначно јединство и саборност око најважнијих државних и националних тема.

– Потребан је национални програм од кога неће одступити ни једна странка без обзира да ли се налазила у опозицији или власти, јер је дошло крајње време да такве тешке теме не буду више предмет прикупљања јефтиних политичких поена, каже Гојковић.

Наглашава да ПОКС никада неће прихватити једнострано проглашену независност Косова, нити сарађивати са странкама које се залажу за то.

– Мислим да постоје странке и лидери попут Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, који су спремни да то потпишу, па чак и неки које се бусају у прса да су велики националисти, а када би се дочепали власти у потпуности би променили ту политику, истиче саговорник.

Гојковић, који се пред Изборну скупштину састао и са престолонаследником Александром II Карађорђевићем каже да је крајње време да се споведе едукација с истином о краљевини и комунистичком периоду и отпочне јавна расправа о повратку монархије и „крштеног имена Србије, која ове године прославља осам векова од крунисања Стефана Првовенчаног“.

Извор:АЛО