Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је своју прву седницу Председништва, 19. октобра у Новом Саду.

Осим организационих и кадровских питања, разматрана су најкрупнија политичка питања и изазови пред којима је Србија.ПОКС позива све политичке странке, без обзира да ли припадају левици или десници, власти или опозицији да се одазову позиву председника Републике о унутрашњем политичком дијалогу о Косову и Метохији. Једино на тај начин, када се усагласе ставови и обезбеди консензус и јединстрво свих политичких чинилаца о овом питању, Србија може имати снажнију преговарачку позицију у Бриселу. Сматрамо неодговорним позивање појединих лидера опозиције на бојкот дијалога, јер на тај начин угрожавају позицију Србије у преговорима са Приштином.

– Покрет обнове Краљевине Србије ће у овом дијалогу заступати ставда ће се међународна преговарачка позиција Србије знатно побољшати када се обнови Краљевина Србија и да ће европске монархије, а то су најутицајније земље,показати одређен ниво солидарности са Србијом, као што су га показале према Краљевини Шпанији, када су одлучно одбациле да признају резултате референдума о независности Каталоније. Косово је враћено у састав Србије 1913. године, када је она била краљевина и само се у краљевини може и очувати – изјавио је овим поводом, народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Председништво ПОКС је изабрало на својој седници за портпарола Милоша Парандиловића, генералног секретара др Горана Иванчевића, директора странке Владимира Попића и шефа Информативне службе Бранку Бежанов. Овим је завршено конституисање органа странке.