Председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић поставио је поставио је у Скупштини Србије питање када ће се покренути решавање случајева крађе беба у Србији.

Гојковић је напоменуо да више од 90 одсто родитеља никада није видело своје дете које је наводно преминуло, а више од 2.000 родитеља није уопште добило потврде да су њихове бебе сахрањене.

– Током протеклих 30 година украдено је више од 7.000 беба у нашој земљи, а за једно дете на црном тржишту се плаћало око 15.000 евра. Такође, није било ниједног судског епилога, нити се било ко озбиљно бавио овим проблемом – истакао је Гојковић, наводећи да је ово тема која мора да буде један од приоритета у српском друштву.

Покрет обнове Краљевине Србије подсећа да је и Комитет министара Савета Европе изразио велику забринутост што закон о несталим бебама још увек није усвојен у Србији.

Очекујемо да Министарство правде формира мешовиту комисију која ће, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, испитати све околности под којима су нестајале бебе из породилишта. Такође, надамо се да ће случајеви украдених беба ускоро добити судски епилог и да ће одговорни бити кажњени.