Покрет обнове Краљевине Србије позива господина Ненада Чанка, председника ЛСВ, да престане с говором мржње и подгревањем политичких тензија у Србији.

Чанак, који је на друштвеним мрежама поручио да је свако, ко подржава Ратка Младића „Искомплексирани несрећник, који сопствену импотенцију покушава да прикрије било чиме великиме, па макар и злочином“, назива на тај начин критичаре Хашког трибунала у Србији „гомилом отровног јада и отпада“. Оваква реторика, која изазива оштре реакције друге стране и која нас враћа у деведесете за нас је неприхватљива и позивамо лидера ЛСВ да на други начин потражи публицитет.

– Сви ми врло добро знамо колико и како је Хашки суд радио у односу према Србима. Пресуда Ратку Младићу не сме да буди фашизам и мржњу, а посебно то не треба да потенцирају они који се декларишу као заклети антифашисти. За Покрет обнове Краљевине Србије, Хашки суд је суд НЕправде, будући да су у њему ослобођени свих оптужби неки од највећих злочинаца из ратова деведесетих, попут Рамуша Харадинаја, Анта Готовине и Насера Орића. Немогуће је, без обзира на све, да се само српски народ представља као злочиначки. Зато је беспредметно делити Србију јавним расправама о пресудама овог политизованог суда – изјавио је председник ПОКС-а Жика Гојковић.