Покрет обнове Краљевине Србије поносан је на најаву да ће Нови Сад ускоро, ако то градски парламент одлучи, добити споменик Краљу Петру I Карађорђевићу.

Наша странка подржава предлог који је донео Савет за културу Скупштине Града Новог Сада, а колико се заузимамо за овакве иницијативе говори чињеница да ћемо сутра организовати велику петицију у центру Београда за постављање споменика Краљу Петру I и Краљу Александру I Карађорђевићу у престоници Србије.

– Иницијативе за споменике Карађорђевићима долазе пред стогодишњицу Првог светског рата и обележавања једне од највећих победа нашег народа у историји. Драго нам је да расположење у нашем народу за обнову Краљевине Србије све више расте и подржаћемо сваки овакав предлог – истакла је заменица председника Скупштине града и чланица Председништва ПОКС Бранка Бежанов.

Ипак, према њеним речима, иако поздрављамо предлог за постављање споменика, сматрамо парадоксалним да се статуа Краља Петра I Карађорђевића налази на Тргу републике. – Због тога ће Покрет обнове Краљевине Србије у Скупштини града дати предлог да се овај новосадски трг преименује у Трг Краља Петра I – најавила је Бранка Бежанов.