Као мотив уласка у ову „часну породицу“ којој је синоћ приступио, Сретен Јевтић, гранд мастер и светски првак у каратеу, наводи срж монархистичке идеје – здраву и стабилну породицу.

На свечаној седници Покрета обнове Краљевине Србије Градског одбора Шабац, Сретен Јевтић, потписао је приступницу за чланство странке. Том приликом је истакао да су традиција и породица елементи које повезују спорт, живот и монахија.

– Без монархије нема породице, здравих људи и здравог потомства. Ова институција континуирано се деградира и уништава. Зато морамо вратити достојанство породичној Србији – истакао је том приликом Јевтић, нови члан ПОКС-а – Само најистрајнији, честити у својим намерама и тежњама, долазе до врха и постају пример другима и показатељ да се само на тај начин, часно залажу за постојање и вредност човека. Позивам све спортисте који препознају значај ових речи да ми се придруже у тежњи да монархију вратимо Србији, да нашој земљи повратимо достојанство, част и углед какав јој припада.

Ученик највећег светског стручњака у овој области, Љубомира Врачаревића, Сретен Јевтић је носилац црног појаса 9. дан у каратеу и Соке – творца реалног каратеа. У импозантној спортској каријери дугој четири деценије, освојио је 20 титула државног првака. Двоструки је европски шампион и освајач Светског купа. У поседу има 250 медаља и одличја са различитих такмичења.

Као престижна признања издвајају се Почасни докторат из борилачких вештина – Индија 2017, титула Амбасадора бораличких спортова у свету – Париз 2017, а титулу 9. дан доделила му је Јапанска асоцијација за карате у Токију.

Поред многобројних медаља, Сретен Јевтић са поносом истиче ону најсјајнију – својих петоро деце. Настављачи традиције борилачког спорта у породици Јевтић, освајачи су више од 200 медаља са европских и светских такмичења. Уколико се сумирају сви резултати, породица Јевтић из Бадовинаца може бити кандидат за нови Гинисов рекорд – „ најспортскију породицу на свету“.