Покрет обнове краљевине Србије поздравља најаву радова на реконструкцији подземног града Карађорђевића у Малом Зворнику.

Ово подземно склониште величине 5.000 квадратних метара може да прими између три и пет хиљада људи и има 75 просторија. Представља велики туристички потенцијал, а Покрет обнове Краљевине Србије се нада да ће судбину краљевског подземља доживети и друге знаменитости из доба Краљевине, како би наша историја и традиција поново заблистале у пуном сјају.

– Цео Београд, односно најлепше грађевине у српској престоници, грађене су док је Србија била краљевина. Зграде Народне скупштине, Владе Србије, Министарство спољних послова, Нови двор и двор на Дедињу  – листом су радиле архитекте из доба краљевине. Комунисти су многим зградама мењали изглед или их остављали да пропадну. Две најлепше које су нестале су свакако зграда Поште код Железничке станице и Београдска задруга. Пошта је изграђена у византијско-српском стилу, али оштећена током бомбардовања совјета 1944. године. Обновљена је у безличном маниру, какви су и сви објекти из доба социјализма. Зграда задруге је данас потпуно запуштена, није ни прекречена – навео је први на листи „Предраг Марковић – Покрет обнове Краљевине Србије“ за изборе за Скупштину Београда, Војислав Михаиловић.

Према његовим речима, политичари који данас представљају континуитет послератне власти и причају како су „у Београду све што је добро изградили комунисти и социјалисти“ представљају „рецидиве прошлости коју ћемо оставити иза себе“. – Ивица Дачић и њему слични треба само да се сете прелепе фонтане на Теразијама, настале између два рата, која је срушена – јер је била на путу поворци организованој за првомајску параду(!). Покрет обнове Краљевине Србије жели да вратимо онај стари Београд, господски, који ће заблистати пуним сјајем. Београђани ће знати то да препознају – поручио је Михаиловић.