Носилац листе Покрета обнове Краљевине Србије, Предраг Марковић, први на листи Војислав Михаиловић и народни посланик Жика Гојковић примили су данас на разговор делегацију Удружења Крајишника и монархиста, на челу са председником, Стевом Карановићем.

Представници ПОКС-а упознали су ово удружење са програмом странке и са свим предностима које монархистичко уређење има у односу на републиканско и како би се то одразило и на Србе у Републици Српској и расејању.

Навели су пример да је британска краљица Елизабета II, без обзира на сувереност држава, у исто време краљица не само Велике Британије, него и Канаде, Аустралије, Новог Зеланда, Јамајке, Барбадоса, Бахама, Гренаде, Папуе Нове Гвинеје, Соломонских Острва, Тувалуа, Свете Луције, Сент Винсента и Гренадина, Антигве и Барбуде и Сент Китса и Невиса.

– Уколико се обнови Краљевина Србија, српски краљ неће бити краљ само Србије, него и свим Србима читавог света, али и Републике Српске, ако то грађани овог српског ентитеа буду желели. Та веза Срба са обе стране Дрине ће бити нераскидива, а неће се нарушити суверенитет Републике Српске, нити Босне и Херцеговине. Београд има шансу да подршком ПОКС-у начини први корак ка враћању Краљевине Србије, а самим тим и пружању могућности свим нашим суграђанима, који су пореклом из Републике Српске да имају исту капу, односно круну над главом, као и њихови рођаци који су остали у завичају – рекао је Војислав Михаиловић, кандидат за градоначелника Београда.

– Престолонаследник и Принцеза свих ових година преко своје фондације шаљу помоћ у милионима долара, подједнако за болнице, школе и вртиће и у Србији и у Републици Српској. Сваког јуна у Београду у дому Карађорђевића, равномерно се награђују најбољи матуранти средњих школа у обе државе – рекао је у разговору са представницима Удружења Крајишника и монархиста Предраг Марковић, носилац листе ПОКС за београдске изборе.

Председник Удружења Крајишника и монархиста Стево Карановић се захвалио на пријему и обећао јавну подршку Покрету обнове Краљевине Србије на изборима. – Сигуран сам, ако Србија буде имала краља, да би грађани Републике Српске у огромној већини желели да га прихвате и за свог. Због тога се надам да ће ПОКС победити у Београду и отворити врата за обнову Краљевине Србије, а самим тим и идеји о овој врсти заједништва Србије и Републике Српске – истакао је Карановић.