Покрет обнове Краљевине Србије поздравља најаву председника да ће у будућности држава повећати издвајања за породице са више деце.

Међутим, сматрамо да осим ових мера, држава треба да уради оно што је много изводљивије, а што је важно свим родитељима који у тешким условима већ одгајају по троје, четворо и више деце.

– Држава Србија треба коначно да укине ПДВ на беби опрему. Накарадни систем повраћаја ПДВ-а, који приморава родитеље да скупљају рачуне, пролазе кроз пакао бирократије и чекају месецима на враћање новца, мора да се обустави и да на дечију опрему ПДВ више не постоји. Ако држава хоће да покаже озбиљност, онда мора да повлачи конкретне и оствариве потезе – изјавио је председник ПОКС-а и народни посланик Жика Гојковић.

Гојковић је додао и да, осим планирања будућности, морамо мислити и о онима који у Србији већ живе у вишечланим породицама.

– Држава треба да кажњава послодавце који трудницама и мајкама дају отказе, као и да се потруди да породиљска боловања буду исплаћивана редовно, а не са минимум 6 месеци закашњења. И оно што је најважније, Србија мора да добије закон о несталим бебама. Током протеклих 30 година украдено је више од 7.000 беба у нашој земљи и пребачено у иностранство. Такође, није било ниједног судског епилога, нити се било ко озбиљно бавио овим проблемом – истакао је Гојковић, наводећи да је ово тема која је за ПОКС један од приоритета у српском друштву.