Покрет обнове Краљевине Србије данас је добио Извршни одбор Покрајинског одбора за Војводину, на чијем челу је Владислав Живановић.

Конститутивна седница ИО ПО ПОКС одржана је у просторијама Општинског одбора у Кули, а уједно је одржана и Конститутивна седница Координационог тела ПОКС за Бачку, којим ће председавати координатор странке за Бачку, Ненад Трбовић.

На седницама су договорене даље смернице за рад Извршног одбора ПО ПОКС и Координационог тела за Бачку и изабрани су органи тих тела.

– Формирањем ИО ПОКС за Војводину заокружен је процес формирања органа странке у Војводини. Ове године обележавамо 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији. Мултиетничност и суживот свих нација у покрајини, као и просперитет свих грађана је наш основни циљ. ПОКС као основно програмско начело има промену државног уређења, у уставну парламентарну монархију. То је процес који ће, кроз системску реформу образовања, децентрализацију, доношење закона о пореклу имовине и повраћај имовине, наше друштво учинити праведнијим, срећнијим и вратити понос у срца свих грађана Србије. Повратак краљевине је само корак до заједничког циља који се зове добар живот грађана Србије, заснован на вери, јединству и поштовању државе и појединца – изјавио је председник ИО ПО ПОКС Владислав Живановић.

Састанку су, осим делегата из војвођанских општина, присуствовали председник ПОКС-а Жика Гојковић, председник Извршног одбора странке Ненад Томашевић, председник Покрајинског одбора ПОКС Дејан Михаљица и заменик покрајинског секретара за пољопривреду, шумарство и водопривреду Саша Стевановић.