– На данашњи дан, пре тачно 70 година, председник САД, Хари Труман, постхумно је одликовао генерала Драгољуба Михаиловића.

Командант Југословенске војске у Отаџбини тада је одликован Легијом заслуга првог степена. Покрет обнове Краљевине Србије сећа се и одаје пошту великану Српске војске.

– Човек који је повео први покрет отпора у тадашњој поробљеној Европи заслужује свако поштовање, а посебно од свог народа. Након рата је демонизован, прозван издајником, све из страха комунистичких власти према величини личности великог Ђенерала Драже. Један од најодликованијих српских војника, командант у четири рата, дао је живот за народ, за своје војнике,  за краља – изјавио је председник Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић.

Генерал Драгољуб Михаиловић рођен је 1893. године у Ивањици. Био је учесник четири велика рата: два балканска, Првог и Другог светског рата. Носилац је Албанске споменице, Карађорђеве звезде првог степена, медаље за храброст „Милош Обилић“, ордена Белог орла са мачевима петог реда и многих других српских одликовања. Носилац је више од десет иностраних одликовања, међу којима су француски Ратни Крст, америчка Легија заслуга првог степена и Енглески војни крст. Одликовала га је чак и Бугарска, против које се борио у скоро сваком рату. Убијен је 1946. године, а његово гробно место је до данас остало непознато.