Покрет обнове Краљевине Србије покренуће иницијативу за промену прописа, како би бивши председници државе имали статус као и сви остали грађани.

Важећи закон даје право бившим председницима Републике Србије на председничку плату још шест месеци након престанка функције ако не заснују радни однос за то време, односно годину дана ако у том року стичу право на пензију. Такође, имају доживотно износ плате где год радили и пензије какав су имали док су обављали функцију председника, односно држава покрива разлику у плати или пензији, до пуне председничке плате. Имају право о трошку државе на службени аутомобил и возача, плаћену секретарицу, саветника и коришћење службених канцеларија, као и на обезбеђење шест месеци од разрешења са функције, са могућности продужења на свој захтев.

– У условима када грађани једва преживљавају заслугом управо бивших председника Републике, овај закон апсолутно није примерен данашњем времену и приликама. Уместо да после мандата „уживају“ плодове свог рада и живе онако како и сви други грађани живе, они су заштићени као „бели медведи“. Покрет обнове Краљевине Србије ће се успротивити овоме и тражићемо у Скупштини Србије да се закон мења и да бивши председници имају статус какав имају и обични грађани када пређу на ново радно место – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Гојковић је додао и то да, узимајући у обзир колико бивших председника има и која су издвајања за њих потребна док су живи, лако се дође до рачунице да је Краљевина Србија јефтинија за грађане од републике, нарочито када се узме у обзир штета коју су изазвали досадашњи председници у односу на корист коју је српски народ имао од владавине Карађорђевића, када је Србија вратила у свој састав Косово и Метохију, Рашку област, економски напредовала и била поштована и уважена у свету.