Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) изражава забринутост да рука правде никада неће сустићи Мирјану Марковић за злоупотребу службеног положаја и незаконите доделе станова током 2000. године, због опструкције суда који очигледно има жељу да предмет застари, сталним одлагањем рочишта.

– Због неплаћених рачуна грађани заврше на суду врло брзо и такви процеси не застаре. Најодговорнији за пљачку целе државе никада нису осуђени и такви спорови застаревају или окривљени бивају ослобођени „због недостатка доказа“. Такав је био случај са „стечајном мафијом“, која је уништила стотине предузећа и покрала више од 50 милиона евра. Тако је било и са малверзацијама око Луке Београд, а по свему судећи тако ће бити и са случајем Мирјане Марковић, који ће отићи у застару због неспособности судских власти Србије. Бојим се да странка коју је деведесетих година водила оптужена заједно са својим супругом, врши опструкцију правде и притисак на суд – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Правда некад јесте слепа, али мора бити достижна. Сви који су оштетили државу и опљачкали грађане, морају бити кажњени и таква недела не смеју да застаре.

Србија мода да изврши реформу правосуђа и да повећа ефикасност судских процеса, а не да их одлаже.